Начало / За нас

Нашата история

Вече повече от двадесет години баща ми, Карен Арутюнян е отдаден на природните минерали, добивани в България и в Кавказкия регион и прави всичко възможно, за да донесе ползите от тях във фармацията, индустрията и селското стопанство.

Нашата визия

Като дете имах една мечта — исках да наследя предприемаческата страст на баща ми, вплетена в кауза, която помага на хората и на света, и да допринеса за нея. Днес тази мечта е реалност и аз съм горда да я споделям, развивам и надграждам към по-добро.

Нашата мисия

Вдъхновена от безграничното богатство, сила и ползите на естествените минерали за нашето здраве, по моя идея създадох марката „Bento Health”. С много внимание, отговорност и любов създаваме натурални хранителни добавки и козметика на базата на бентонитна глина , смектит и бълграски зеолит.

Този проект е посветен изцяло на фармацевтичното приложение на минералите за профилактика и здраве. Това е моят женски начин, като личност, професионалист и майка, да се съсредоточа върху красотата, желанието за хармония и съзнателното здравеопазване.

Нашите ценности

Зад нашите 100% чисти, натурални и международно признати продукти стоят дълги години ценен опит, непрекъснато усъвършенстване, любов и отдаденост на нашата мисия. Продължавам твърдо да вярвам, че всеки заслужава най-добрите и качествени грижи за здравето си. Моето семейство и аз заставаме отговорно зад тази кауза, предавайки я от поколение на поколение.

С лична отговорност към нашия най-ценен актив, Тамара Арутюнян-Узунян

Кои сме ние ?

Тамара Арутюнян-Узунян

Тамара Арутюнян-Узунян

Тамара Арутюнян-Узунян е съ-основател и управител на „Бенто Хелт" ООД . По образование е икономист и магистър от Universita' Cattolica del Sacro Cuore в Милано. Има 10 годишен опит в международните бизнес отношения, производство на продукти от природни минерали, маркетинг и международна търговия. Най-важната и любима дейност е да бъде майка на две прекрасни момчета — на 9 и 1 години.

Карен Арутюнян

Карен Арутюнян

Карен Арутюнян е икономист, експерт в природните минерали с над 30 годишен опит в производството на продукти за индустрии, селското стопанство и крайни продукти за потребители. Като утвърден експерт в областта, консултира реномирани международни компании.Карен е идейния вдъхновител, ментор и основополжник на семейната ни група компании.

Тихомир Бодурски

Тихомир Бодурски

Тихомир Бодурски е професионален личен треньор и специалист по детоксикация. Завършва Steiner Academy в Лондон и ACE – American Council on Exercise. Toй е изучавал задълбочено анатомия и личностна тренировъчна психология. Като част от екипа на Бенто Хелт, Тихомир може да ви съдейства при избора на нашите продукти,както и програми, за да постигнете и поддържате отлично здраве.