Бентонитът и ползите му при стомашно-чревните проблеми

Бентонитът и ползите му при стомашно-чревните проблеми

Проблемите на стомашно-чревния тракт са познати на всеки от нас – киселини, разстроен стомах, подуване на корема. Всички тези неприятни явления влияят негативно на нормалния начин на живот на човек.

Съществуват различни средства, които помагат да се справим с тези проблеми- както лекарствени, так и натурални. Едно от тях е консумацията на естествена глина.

На пръв поглед това може да звучи необичайно, но хората от векове се възползват от благоприятните влияния от консумацията на естествени глини. Всъщност глината все още се използва като богата на минерали хранителна добавка в много части на света и днес.

Най-известната и полезна глина за пиене е бентонитът, позната още като монтмориллонит.

Тази глина, от вулканичен произход е пълна с минерали подсилващи здравето, включително калций, магнезий, желязо и калий – всички хранителни вещества, жизненоважни за поддържането на здравето.

Благодарение на абсорбционните си свойства , бентонитът има благоприятен ефект върху състоянието на стомашно-чревния тракт.

Когато се прилага перорално (през устата), лигавицата на стомаха и червата са покрити с тънък защитен гел филм от бентонит, докато ефектът на патогенните фактори се намалява и нервните окончания на стомаха и червата се успокояват.

По този начин намалява се действието на жлъчната киселина, което води до язви и възпаления на червата.

При рефлуксни кризи(оригване, хълцане) се съветва да се приеме 1 капсула бентонит с чаша вода на малки глътки. Можете да повтаряте приема на час, ако атаката продължи.

При киселини обикновено е достатъчно едно приложение. В противен случай е възможно и почасово повторение на приема.

Ефективното действие на бентонита е доказано многократно при лечението на храносмилателни разстройства:

  • гастрит
  • диария/запек;
  • киселни
  • намалява болката при дразнене на стомаха;
  • поддържане на чревия баланс, при лечение с медикаменти и химиотерапия;
  • възпаление на стомашната лигавица.

Подобно на други хранителни добавки, бентонитът може да бъде въведен в ежедневието ви като натурална и напълно естествена добавка, която да помага за доброто здраве на стомашно-чревния ви тракт.

Можете да намерите бентонит на капсули в аптечната мрежа и био магазини, както и може да поръчате директно от нашия сайт.