Какво да изберем – Bento Health или Zeo Health?

Какво да изберем – Bento Health или Zeo Health?

1. Защо е необходимо да правим детокс?

Дългосрочното излагане на токсини (замърсители на околната среда, химикали, причиняващи рак, консерванти, пестициди, тежки метали и промишлени отпадъци) влияе върху метаболизма, поведението и имунната система и води до заболяване. Вредните вещества се съхраняват в тъканите и клетките в цялото тяло, включително и в мозъка.

Просто казано, организмът ни не функционира много добре, когато е натоварен с токсини. Може да имаме болки в ставите, главоболие, нарушения в храносмилането, проблеми със съня и липса на енергия. А детоксикацията може да облекчи депресията и да доведе до подобрение на паметта.

2. Какво е бентонит?

Бентонитът е силно абсорбираща алуминиева филосиликатна глина от вулканичен произход. Носи името си от Форт Бентън (Fort Benton), Уайоминг, където се намират най-големите залежи в света. Основният минерал, съставляващ бентонита, е монтморилонит. Името му произлиза от френския регион Монтморийон (Montmorillon), където е открит за първи път. Именно на монтморилонита бентонитът дължи благотворното си въздействие.

Бентонитът е здравословна глина, която почиства цялото тяло от токсини: както вътрешно, така и чрез външно приложение. Бентонитната глина е силно заредена с отрицателни йони и привлича положителни йони на токсини и тежки метали при хидратиране. Бентонитът има високо съдържание на редица полезни минерали като силиций, магнезий, натрий, желязо, калий и калций.

4. За какво е полезен Bento Health?

BENTO HEALTH® от Great Nature са капсули от натурален и пречистен бентонит, които ускоряват елиминирането на киселини, токсини и тежки метали от тялото.

BENTO HEALTH e произведен от бентонит от най-високо качество, внимателно селектиран и подбран от нашите специалисти, за да отговаря на качествените изисквания за фармацевтичен бентонит, заложени в Европейската фармакопея. Когато се приема с вода или друга течност, той спомага за премахването на химикалите и токсините от организма, след като отрицателните йони на бентонита се свързват с положителните йони на токсините.

BENTO HEALTH се прилага за лечение на киселини и рефлукс и защитава стомашно-чревния тракт , като улавя вирусни частици.

BENTO HEALTH и е естествен източник на жизненоважни минерали и микроелементи.

BENTO HEALTH подпомага детоксикацията, ускорява възстановяването при проблеми с повръщане или диария, aлкализира организма.

5. За какво е полезен Zeo Health?

ZEO HEALTH® от Great Natureса капсули от пречистен и активиран природен минерал НБС които подобряват имунната система, като помагат елиминирането на токсините и тежките метали. ZEO HEALTH e произведен от български природен минерал НБС от Родопите, който е един от най-чистите и качествени видове силикатни минерали в света.

ZEO HEALTH® абсорбира токсините и тежките метали, има действие на антиоксидант, увеличава физическата издръжливост, намалява тревожността и депресията и подобрява ефективността на имунната система.

6. Бентонит или НБС?

И Zeo Health и Bento Health имат сходен вулканичен произход и са известни като ефективни абсорбенти. Бентонитът, като минерал от глина, има слоеста структура, която набъбва във вода и образува гел филм. Zeo Health, като микропореста скала, има структура на кристална решетка с кухини. Когато се приема вътрешно, бентонитният гел филм нежно покрива лигавиците на стомаха и червата, като по този начин намалява ефекта на дразнещите фактори и успокоява нервните окончания на стомаха и червата. Бентонитът е особено подходящ и се препоръчва за хора с чувствителни лигавици на храносмилателния тракт.

Като производител Бенто Хелт ООД съветва прием на Zeo Health при тежки състояния на интоксикация. Препоръчително e приемът да НЕ превишава 3 месеца поради абразивната структура на минерала.

За профилактика при здравословен начин на живот и при хора с проблеми на храносмилателния тракт се препоръчва прием на Bento Health, който няма ограничения в продължителността на прием, а формата му на гел защитава лигавицата на стомаха.