Природно чудо чисти токсини от организма!

Природно чудо чисти токсини от организма!

Да посъветваш някого да „яде глина“ изглежда най-малкото странно, но при определени обстоятелства може да бъде отличен съвет!

Дали, за да пречистите организма си или да получите облекчение на симптоми, свързани с проблемите със стомашно-чревния тракт, с чревна кандида или редовни инфекции с гъбички, бентонитната глина може да ви помогне.

Тенденциите в областта на здравето и уелнес практиките идват и си отиват, но неизменно във фокуса на вниманието има суперхрана или терапия, нова или добре забравена стара, която си струва да опитате. Може би не сте чували за бентонитна глина, но тя далеч не е скорошно откритие. Всъщност Хипократ пише за нея още през 400 г. пр. Хр. , а Аристотел го следва 100 години по-късно. Тази суровина, известна още като монтморилонит, може да бъде липсващият елемент при лечението ви от кандида и други гъбични инфекции. Освен това в своя състав бентонитът включва редица минерали като калций, калий и силициев диоксид.

Какво представлява бентонитната глина?

Забележително е, че бентонитът е резултат от вулканична експлозия. Той е наречен на геоложката формация, която се намира във Форт Бентън, Уайоминг, и датира от епохата на Кредата. Вулканите са неразделна част от пейзажа в тази област.

Tрадиционната употреба на бентонитната глина

Глината е един от най-старите материали, които цивилизацията е използвала както в строителството, така и в помощ на здравето. Много култури са използвали глини, включително бентонит, като част от лечебните си ритуали, а практиката на пиене на глина е известна като геофагия.

Първият запис на глина, използвана за медицински цели, датира от древна Месопотамия. Още учените от класическата древност като Аристотел (384-322 г. пр. Хр.) и Плиний Стари (23–79 г. пр. Хр.) са оставили писмени сведения за употреби на глина за лечебни цели, включително как да се облекчат храносмилателните заболявания чрез поглъщане на вулканична кал.

До ден днешен глината има широка употреба от народи, които живеят в близост до източници на бентонит.

Положителните йони имат обратен ефект върху вашето здраве. Може би сте чували за свободните радикали: това са положително заредени йони, които могат да увредят нормалните клетки и са известни като причинители на много заболявания и като фактор за ускоряване на стареенето.

За съжаление в съвременността има много повече положителни йони поради химическото земеделие, преработените храни, строителните материали и дори заради водата, която пием. Вирусите, примесите, замърсителите и токсините се зареждат положително. Положителното не винаги е нещо добро. Отрицателните йони привличат положителни йони.

Йоните на бентонита има негативен заряд и при контакт с вода се активират и търсят положителни йони. Бентонитната глина е мощен детоксикатор, тъй като абсорбира свободните радикали и токсини.

Вашето тяло не усвоява бентонита. Той събира положителните йони, след което преминава през червата ни, без да се усвоява. По протежение на своя път глината действа като гъба, разширява се и детоксикира. Именно тази способност на бентонита да привлича, адсорбира и подпомага отделянето на токсини е в основата за нейните удивителни ползи за здравето.

Възползвайте се от предимствата на бентонита

Изследванията продължават да намират допълнителни приложения на тази древна минерална глина. Доказано е, че тя е изключително благоприятна за вашето здраве и е съвсем безопасна за употреба както вътрешно, така и външно.

Бентонитът е надежден и доказан природен продукт, който се използва от времето още на древните цивилизации. Защо не да го пробвате и вие?