Здравословната глина, наречена бентонит

Здравословната глина, наречена бентонит

Бентонитът е здравословна глина, която прочиства цялото тяло от токсините: както отвътре, така и чрез външно прилагане. Името му идва от град Форт Бентън, Уайоминг, където се намират най-големите залежи на бентонит. Любопитно е, че се състои предимно от древна вулканична пепел. Качественият бентонит няма аромат и цветът му е сиво-кремав. Ако някъде видите или ви предложат тази глина, но с чисто бял цвят, трябва да се усъмните в състава и произхода ѝ.

Както загатнахме по-горе, бентонитът може да се използва като добавка към храната, като помага при редица храносмилателни нарушения (запек, киселинен рефлукс и др.). Ежедневната употреба на нездравословни храни и различни препарати е предпоставка за натрупването на токсини в организма. При контакт с вода глината получава силен отрицателен заряд, който, се свързва с положителния такъв на токсините и по този начин се усвояват и освобождават минерали за тялото. Бентонитът спомага и за насищането на клетките с кислород. Когато се разреди с вода или друга течност, той усвоява токсините и спомага за премахването на химикали и тежки метали от организма. Ако сте решили да се подложите на детоксикация чрез приемане на бентонит, е важно да знаете, че трябва да го приемате около час преди хранене, както и да пиете много вода за постигане на добри резултати.

Здравословната глина е с високо съдържание на редица полезни минерали като силиций, магнезий, натрий, желязо, калий и калций.

Проведено е изследване в Аризонския държавен университет, което открива, че бентонитът е много ефикасен в убиването на бактерии в човешкия организъм, които трудно се лекуват. Разкрива се още, че въпросните бактерии може да не се повлияват от някои антибиотици, но трудно биха могли да развият такава резистентност към лечението с чудната глина.

Бентонитната глина се използва и като съставка за извличане на токсините и други вредни вещества чрез външно прилагане върху кожата. Приготвянето е много лесно: необходимо е просто да се смеси малко количество глина с вода и така наречената паста да се наложи за известно време върху проблемното място. След това е достатъчно само да се изплакне с хладка вода. Бентонитът има свойството да набъбва при контакт с водата, затова е хубаво да се използва наистина малко количество от него. Когато се осъществи контакт с кожата, сместа извлича токсините от тялото и ги задържа в себе си като в кутия. Помага при различни наранявания, ухапвания от насекоми, пъпки, кожен сърбеж при екзема, дерматит, псориазис и т.н. Може да се използва също като маска за лице или да се добави, когато взимаме вана, за да има ефект върху цялото тяло.

Освен всички изброени до тук ползи от бентонитната глина, можем да посочим още няколко, а именно:

  • Ускорява възстановяването при проблем с повръщане или диария
  • Повишава имунитета, тъй като убива вредните бактерии и вируси
  • Подпомага отслабването
  • Спомага за по-бързото усвояване на хранителните вещества
  • Алкализира организма – някои храни водят до киселинна реакция, която може да доведе до редица заболявания
  • Спомага за ежедневното почистване на устната кухина. Може да се използва в различни пасти за зъби, както и да се добави във вода за изплакване
  • Може да се прилага и върху бебета и деца, ако имат раздразнена област от тялото, заменяйки бебешка пудра

Освен като прах, бентонитът може да се срещне и под формата на капсули. Произвежда се в 4 основни стъпки:

  1. Добива се суровината
  2. Изчиства се микрофлората и други бактерии
  3. Капсулира се
  4. Като последна стъпка се пълнят флаконите

Когато става въпрос за нашето здраве, е необходимо да се замислим и да потърсим препарати и медикаменти, които нямат странични действия върху нашия организъм. С всички изброени по-горе предимства на бентонитната глина си струва да се възползваме максимално и да оценим природните методи на лечение.